Türk Kahvesi Cezve İle...
Türk Kahvesi Cezve İle...

Türk Kahvesi Cezve İle...

Hazırlanışı:

(65 ml Suya, 5-6 g Kahve)

_ İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz. 

_ Her fincan için iki çay kaşığı kahve, arzunuza göre şeker ilave ediniz (orta için iki kaşık). 

_ Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırınız. 

_ Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay ediniz. 

_ Kalan kahveyi bir taşım daha pişiriniz ve fincanlara boşaltınız.


Önerilerimiz:

_Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir. 

_İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar. 

_Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.

_Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.