Türk Kahvesi Cezve İle...
Hazırlanışı:
(65 ml Suya, 5-6 g Kahve)
_ İçme suyunu fincanla ölçerek cezveye koyunuz.
_ Her fincan için iki çay kaşığı kahve, arzunuza göre şeker ilave ediniz (orta için iki kaşık).
_ Kısık ateşte kahve ve şekeri iyice karıştırınız.
_ Bir süre sonra kabaran köpüğü fincanlara pay ediniz.
_ Kalan kahveyi bir taşım daha pişiriniz ve fincanlara boşaltınız.
Önerilerimiz:
_Türk Kahvesi sunulurken yanında su verilmesi âdettir.
_İçilen su ağzı kahve lezzetine hazırlar.
_Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.
_Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.