Filtre Kahve Makinesi İle...
Hazırlanışı:
(250 ml suya, 15 g kahve)
_ Makine broşüründeki tavsiyeleri dikkate almak faydalıdır.
_ Damla metoduna benzer bir sistemle kahve hazırlanmakla birlikte, makinenin kendi bünyesinde olan su haznesine soğuk su konur.
_ Makinenin sabit bir filtresi mevcut değil ise, filtre kâğıdı huniye yerleştirilir.
_ Uygun miktarda kahve filtreye konur. 250 ml suya, 15 g kahve oranı dikkate alınarak bir fincan kahve (250 ml) için 15 gram (yaklaşık iki yemek kaşığı) filtre kahve kullanılır. Birkaç uygulamadan sonra arzu edilen lezzete göre uygun miktar tespit edilebilir.
_ Kahvenin eşit olarak dağılması için huni hafifçe sallanır.
_ Çalıştırma tuşu açıldığında makine, suyu kendi ideal sıcaklığına ulaştırıp kahvenin bulunduğu huniye aktarır.
_ Cam haznenin altında bulunan ısıtıcı tabla (plate), makinenin açık tutulduğu süre zarfında kahvenin sıcak olarak korunmasını sağlar.
_ Hazırlanan kahvenin 20 dakika içinde tüketilmesi gerekir.
_ Filtre haznesine konan kahve her pişirme sonrasında yenilenmeli, bir kez kullanılan kahve ile asla ikinci bir pişirme işlemi yapılmamalıdır.
Önerilerimiz:
_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.
_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.