Filtre Kahve Makinesi İle...
Filtre Kahve Makinesi İle...

Filtre Kahve Makinesi İle...

Hazırlanışı:

(250 ml suya, 15 g kahve)

_ Makine broşüründeki tavsiyeleri dikkate almak faydalıdır. 

_ Damla metoduna benzer bir sistemle kahve hazırlanmakla birlikte, makinenin kendi bünyesinde olan su haznesine soğuk su konur. 

_ Makinenin sabit bir filtresi mevcut değil ise, filtre kâğıdı huniye yerleştirilir. 

_ Uygun miktarda kahve filtreye konur. 250 ml suya, 15 g kahve oranı dikkate alınarak bir fincan kahve (250 ml) için 15 gram (yaklaşık iki yemek kaşığı) filtre kahve kullanılır. Birkaç uygulamadan sonra arzu edilen lezzete göre uygun miktar tespit edilebilir. 

_ Kahvenin eşit olarak dağılması için huni hafifçe sallanır.

_ Çalıştırma tuşu açıldığında makine, suyu kendi ideal sıcaklığına ulaştırıp kahvenin bulunduğu huniye aktarır.

_ Cam haznenin altında bulunan ısıtıcı tabla (plate), makinenin açık tutulduğu süre zarfında kahvenin sıcak olarak korunmasını sağlar. 

_ Hazırlanan kahvenin 20 dakika içinde tüketilmesi gerekir. 

_ Filtre haznesine konan kahve her pişirme sonrasında yenilenmeli, bir kez kullanılan kahve ile asla ikinci bir pişirme işlemi yapılmamalıdır.


Önerilerimiz:

_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.

_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.