French Press/Press Pot İle...
French Press/Press Pot İle...

French Press/Press Pot İle...

Hazırlanışı:

(250 ml suya, 15 g kahve)  

_ Silindirik cam hazne içinde bir miktar su gezdirilerek veya bir espresso makinesinin buhar çubuğu kullanılarak ısıtılır. 

_ Öğütülmüş kahve cam hazneye konur. Bir fincan kahve (250 ml) için 15 gram (yaklaşık iki yemek kaşığı) kahve kullanılır. Birkaç uygulamadan sonra arzu edilen lezzete göre uygun miktar tespit edilebilir. 

_ Kahvenin üzerine kaynamayan sıcak (yaklaşık 95 derece) su ilave edilir. 

_ Cam haznenin üzerine, süzgeçli/filtreli basma kolu yerleştirilir ve kahvenin demlenmesi için 3-5 dakika beklenir.

_Kahve içilmeden önce cam hazne üzerindeki pistona yavaş yavaş bastırılarak demlenmiş kahvenin, öğütülmüş kahveden filtre edilerek ayrılması sağlanır.


Önerilerimiz:

_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.

_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.