French Press/Press Pot İle...
Hazırlanışı:
(250 ml suya, 15 g kahve)
_ Silindirik cam hazne içinde bir miktar su gezdirilerek veya bir espresso makinesinin buhar çubuğu kullanılarak ısıtılır.
_ Öğütülmüş kahve cam hazneye konur. Bir fincan kahve (250 ml) için 15 gram (yaklaşık iki yemek kaşığı) kahve kullanılır. Birkaç uygulamadan sonra arzu edilen lezzete göre uygun miktar tespit edilebilir.
_ Kahvenin üzerine kaynamayan sıcak (yaklaşık 95 derece) su ilave edilir.
_ Cam haznenin üzerine, süzgeçli/filtreli basma kolu yerleştirilir ve kahvenin demlenmesi için 3-5 dakika beklenir.
_Kahve içilmeden önce cam hazne üzerindeki pistona yavaş yavaş bastırılarak demlenmiş kahvenin, öğütülmüş kahveden filtre edilerek ayrılması sağlanır.
Önerilerimiz:
_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.
_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.