Aeropress İle..Hazırlanışı:
(180 ml suya, 18 g kahve)
_ Çekirdek kahvenizi filtre kahve çekiminden daha ince, espresso çekiminden daha kalın olacak şekilde öğütün.
_ Aeropress’in delikli filtre kısmına filtre kağıdını yerleştirin ve yerine vidalayın.
_ Aeropress’i, fincanınızı, filtre kağıdını (kağıt kokusundan kurtulmak için) bol sıcak sudan geçirin.
_ Fincanınızı tartıya alın ve üzerine aeropress’i yerleştirin.
_ Aeropress ile gelen huniyi kullanarak öğütülmüş kahveyi Aeropress’e alın ve yanlarına vurarak kahvenin düz bir yatak oluşturmasını sağlayın.
_ Tartıyı açın ve saati başlatın.
_ Yaklaşık 95 °C’deki 180 ml suyunuzu hızlıca kahvenin üzerine dökün ve 5 saniye şiddetle karıştırın (tüm kahve suya doymalıdır).
_ Üst parçayı sadece lastik kısmı girecek kadar olmak üzere alt parçaya hiç vakit kaybetmeden yerleştirin (böylece kahvenin kağıttan akmasını engellemiş olursunuz).
_ 1.45 dakikaya ulaşınca üst parçayı çıkarın ve 5 saniye kadar tekrar karıştırın.
_ Üst parçayı tekrar yerine takın, tartının üzerinden alın ve yavaşça aşağıya doğru bastırın (toplam süre 2.00-2.10 dakikayı geçmemelidir, ılımlı bir direnç olmalıdır ve geride kubbe görünümlü bir kahve yatağı oluşmalıdır).
_ Eğer çok hızlı itilirse öğütme seviyenizi inceltin, çok yavaş itilirse ise tam tersine kalınlaştırın.
_ Suyun tamamı fincana süzülünce elde ettiğiniz kahveyi ister %50 oranında sıcak su ile deriştirin isterse de sert bir kahve seviyorsanız olduğu gibi için, sütle de deriştirebilirsiniz.
Önerilerimiz:
_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.
_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.