Aeropress İle..
Aeropress İle..

Aeropress İle..Hazırlanışı:

(180 ml suya, 18 g kahve)  

_ Çekirdek kahvenizi filtre kahve çekiminden daha ince, espresso çekiminden daha kalın olacak şekilde öğütün.

_ Aeropress’in delikli filtre kısmına filtre kağıdını yerleştirin ve yerine vidalayın.

_ Aeropress’i, fincanınızı, filtre kağıdını (kağıt kokusundan kurtulmak için) bol sıcak sudan geçirin.

_ Fincanınızı tartıya alın ve üzerine aeropress’i yerleştirin.

_ Aeropress ile gelen huniyi kullanarak öğütülmüş kahveyi Aeropress’e alın ve yanlarına vurarak kahvenin düz bir yatak oluşturmasını sağlayın.

_ Tartıyı açın ve saati başlatın.

_ Yaklaşık 95 °C’deki 180 ml suyunuzu hızlıca kahvenin üzerine dökün ve 5 saniye şiddetle karıştırın (tüm kahve suya doymalıdır).

_ Üst parçayı sadece lastik kısmı girecek kadar olmak üzere alt parçaya hiç vakit kaybetmeden yerleştirin (böylece kahvenin kağıttan akmasını engellemiş olursunuz).

_ 1.45 dakikaya ulaşınca üst parçayı çıkarın ve 5 saniye kadar tekrar karıştırın.

_ Üst parçayı tekrar yerine takın, tartının üzerinden alın ve yavaşça aşağıya doğru bastırın (toplam süre 2.00-2.10 dakikayı geçmemelidir, ılımlı bir direnç olmalıdır ve geride kubbe görünümlü bir kahve yatağı oluşmalıdır).

_ Eğer çok hızlı itilirse öğütme seviyenizi inceltin, çok yavaş itilirse ise tam tersine kalınlaştırın.

_ Suyun tamamı fincana süzülünce elde ettiğiniz kahveyi ister %50 oranında sıcak su ile deriştirin isterse de sert bir kahve seviyorsanız olduğu gibi için, sütle de deriştirebilirsiniz.


Önerilerimiz: 

_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.

_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.