Hario/V60 İle…
Hario/V60 İle…

Hario/V60 İle…

Hazırlanışı:

(300 ml suya, 18 g kahve)  

_ Hario’ya kenarını katlayarak filtre kağıdını yerleştirin.

_ Hario’yu ve filtre kağıdını (kağıt kokusundan kurtulmak için) bol sıcak sudan geçirin.

_ Hario dripper’ınızı bir fincana yada server’a yerleştirin.

_ Uygun miktarda kahveyi kağıda ilave ediniz, kenarlarına hafifçe vurarak düz bir kahve yatağı oluşmasını sağlayın.

_ Yaklaşık 95 °C’deki suyunuzu (ince bir debi ile) kahvenin üzerine dökmeye başlayın. Yaklaşık 80 ml su dökerek kahvenin tamamının ıslanmasını sağlayın ve durun.

_ Kronometrede süreyi başlatın. Ön demleme adı verilen bu aşamada amacımız kahvenin tamamını ıslatmak ve yumuşamasını beklemek. Kahveden server’a akan suyun hiç kesilmemesi lazım.

_ 20 saniye bekledikten sonra suyu tekrar dökmeye başlayın. Kahveden çıkan beyaz köpük kahvenin tazeliğinin göstergesidir. Köpüğün miktarı kahvenin cinsine göre değişkenlik gösterir.

_ Toplam 200ml olana kadar spiral şekilde su ekleyin ve durun. (spiral hareketi yaparken, iç bölgede daha fazla vakit geçirin, ekipmanın yapısından dolayı iç bölgelerde daha fazla kahve bulunmaktadır).

_ 20 saniye bekledikten sonra tekrar su dökmeye başlayın. Göz kararı tarif etmek gerekirse, suyun 1 cm kadar inmesini bekleyin ardından su dökmeye başlayın.

_ Yine orta bölgelerde daha fazla vakit geçirerek 300 ml’ye gelince durun.

_ Server’daki kahvenin eşit şekilde karışması için server’ı birkaç kez sallayın ve servis edin.


Önerilerimiz: 

_ Daima temiz içme suyu kullanın. Musluk suları içerdikleri klor gibi kimyasallar nedeniyle kahve tadını olumsuz yönde etkiler.

_ Kahvenizi daima ağzı sıkı kapalı kaplarda muhafaza edin.